Datum: 20. mart 2016.

Vreme: 14:45

Lokacija: Trg Slobode, Novi Sad

Ima onih koji smatraju da treba da odustanemo od "Aleksinog Zakona". Ima onih koji smatraju da taj zakon treba da se bojkotuje. Ima i onih koji niti će odustati, niti će pokleknuti, nego će u još većem broju i sa više strana poručiti gromoglasnom tišinom "Hoču Aleksin Zakon!" Niš, Pirot, Bačka Palanka, Šabac, Loznica, Sombor, Bačka Topola... i naravno Novi Sad, nisu samo pojmovi na geografskoj karti. To su gradovi u Republici Srbiji koji će 20. marta zajedno Tišinom poručiti "Hoću Aleksin Zakon". Akciju nastavljamo dalje dok se zakon ne usvoji!!! Mi ne odustajemo!!!
20. marta bi Aleksi Jankoviću bio rođendan. I zbog toga još jače ističemo našu želju, potrebu i obavezu da se borimo za ovaj zakon protiv vršnjačkog nasilja.
20. marta obeležavamo i prvu godinu funkcionisanja grupe "2 minuta Tišine!". Nama su predviđali brzi raspad. Predviđali nam kojekakve sudbine. Mi našim izlascima i akcijama potvrđujemo da smo i dalje uporni u borbi protiv vetrenjača pogotovo kada vidimo da temelji tim divovima polako, ali sigurno popuštaju. Upornost nam je srednje ime.
Zato vas pozivamo da zajedno izađemo i da tišinom kažemo da smo mi i dalje tu. Mi građani ove države kojima je stalo!
Tišinom ćemo da tražimo i dalje "Aleksin Zakon".
Tišinom ćemo da tražimo i dalje rešenja za sve probleme koje smo pominjali poslednjih godinu dana!
Vidimo se!!!